Loistavasti Bahrainin aika-ajoissa suoriutunut Valtteri Bottas oli yhtä hymyä Viaplayn haastattelussa session jälkeen. Kuudenneksi Alfalla itsensä kiilannut suomalainen oli todella ylpeä tallinsa suorituksesta vaikean perjantain jälkeen.

– Pakko sanoa, että tämä oli tosi hyvä aika-ajo. Varsinkin omalta osalta sessio oli todella puhdas. Koko ajan pystyi parantamaan jossain, Bottas kommentoi Viaplayn haastattelussa.

– Tiimin puolesta täytyy olla todella ylpeä. Jotain porukkaa jännitti hieman ennen aika-ajoa, että mitähän tästä tulee. No hyvinhän siinä kävi, pakko olla tyytyväinen.

Aika-ajojen uusi rengassääntö tuotti tallille kuitenkin päänvaivaa. Nyt kuljettajat saavat käyttää vain neljä settiä renkaita aika-ajoissa. Bottas selittää, että heillä oli käytössään vain yksi käyttämätön rengassetti viimeisessä osiossa.

– Uuden säännön takia meillä on käytössä vain neljä rengassettiä. Meidän piti käyttää kaksi settiä Q2:ssa, joten viimeiseen vetoon jäi vain yksi käyttämätön setti. Mä päätin, että en kokeile vanhoilla renkailla ollenkaan, vaan säästän ajamisen viimeiseen yritykseen.

Bottas on innoissaan myös Alfa Romeon kisavauhdista.

– Auton balanssi tuntuu todella hyvältä. Olin jo eilen illalla tyytyvinen vauhtiin ja pitkät vedot menivät hyvin. Ferrari ja Red Bull ovat nopeampia, mutta muita pystymme haastamaan.

Bottaksen vierestä kilpailuun lähtee tuttu kasvo, entinen tallikaveri Lewis Hamilton.