Alfa Romeo -kuljettaja Valtteri Bottas oli todella tyytyväinen tallinsa suoritukseen Barhainin ensimmäisenä testipäivänä. Sekä suomalainen että Guanyu Zhou saivat ajaa radalla lähes mutkitta.

Hieno testipäivä maistui erityisen makealla Barcelonan testit huomioonottaen. Alfa Romeo kärsi lukuisista ongelmista, eikä kierroksia kertynyt kuin vähä reilu sata.

Bottaksen mukaan kaikki Barcelonassa ilmennee tekniset viat on nyt tallin sisällä korjattu.

– Päivämme oli itseasiassa todella hyvä, olen paljon tyytyväisempi suoritukseemme, Bottas aloitti F1TV:n haastattelussa.

– Toivuimme hyvin Barcelonan heikosta testistä. Meillä oli siellä paljon ongelmia. Erityisesti iltapäivän sessio sujui mutkitta, jos viimeistä punaista lippua ei lasketa. Saimme kerättyä hyvin dataa sekä keskityimme auton säätöihin.

Sydämentykytyksiä tallille aiheutti Zhoun äkillinen pysähtyminen varikkosuoralle aamun sessiossa. Bottaksen mukaan kyse ei ole mistään vakavasta.

– Luulimme aluksi, että kyseessä olisi suurempi hydrauliikkaongelma, mutta näin ei ollut. Hän pystyi jatkamaan ajoa melkein heti. Toivottavasti seuraavat kaksi päivää jatkuvat samalla tavalla.