Saudi-Arabian monivaiheinen aika-ajo saatiin viimein päätökseen yli kaksi tuntia alkamisen jälkeen. Sessiossa nähtiin vauhtia ja todella vaarallinenkin tilanne Mick Schumacherin kohdalla. Saksalainen on kuitenkin kunnossa ja se on pääasia.

Paalupaikan nappasi uransa ensimmäistä kertaa Red Bullin Sergio Perez. Meksikolainen onnistui peittoamaan Ferrari-kuljettajat Charles Leclercin sekä Carlos Sainzin. Hallitseva maailmanmestari Max Verstappen oli neljäs.

Valtteri Bottaksen ylsi Q3-osioon jo 103. kertaa peräkkäin. Suomalainen lähtee Saudi-Arabian osakilpailuun sijalta kahdeksan.

Viidennestä ruudusta kilpailuun lähtee Alpinen Esteban Ocon. Ranskalainen peittosi tallikaverinsa Fernando Alonson jo toista viikonloppua putkeen. Espanjalainen lähtee Bottaksen rinnalta sijalta seitsemän.

George Russell pelasti Mercedeksen kasvoja Lewis Hamiltonin jäädessä aika-ajojen avausosioon. Russell oli lopulta kuudes.

Kärkikymmenikön täydentää Pierre Gasly sekä Kevin Magnussen.