Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner paljastaa heidän olleen yksi tiimeistä, jotka vastustivat F1-sarjan esitystä lisätä sprinttikisojen määrää kolmesta kuuteen tulevaksi kaudeksi.

Sprinttikilpailut otettiin kokeiluun viime kaudella vaihtelevan palautteen saattelemana. Sprinttiformaatissa aika-ajot ajetaan normaalilla kaavalla perjantaisin ja aika-ajojen tulokset määrittävät lauantaina ajettavan 100 kilometrin mittaisen sprinttikilpailun lähtöjärjestyksen. Sprintissä puolestaan selvitetään lähtöasetelmat sunnuntain pääkilpailuun.

Formula 1 on valtavan kallista bisnestä, eikä Hornerin mukaan sprinttikilpailuiden lisääminen ollut sarjan antamaan tarjoukseen nähden kannattavaa.

– Taloudellisesti siinä ei ollut mitään järkeä, mutta lajimme intressien takia päätimme kuitenkin taipua kolmeen, sanoo Horner BBC:lle.

Horner antaa ymmärtää, että nykyisen inflaation vallitessa alkaa bensiini -ja sähkölaskut olemaan melko tuntuvia myös Red Bullin kokoisessa organisaatiossa. Red Bullin lisäksi ainakin Ferrarin ja Mercedeksen raportoidaan olleen ne tiimit, jotka myös torppasivat idean sprinttikilpailuiden lisäämisestä.

– Budjettikatto lyötiin lukkoon keskellä koronaviruskriisiä, joka ei monellakaan tapaa ole enää relevantti siihen nähden, mitä modernissa maailmassa juuri nyt tapahtuu, jatkaa Horner.

– Sen takia meidän raja oli kolme sprinttiä.

Viime vuonna tallit saivat 150 000 dollaria lisää ilmaa budjettikattoon jokaista sprinttikilpailua kohden sekä 100 000 dollaria mahdollisiin korjaustöihin.

Tänä vuonna talleille tarjottiin puolta miljoonaa ensimmäisestä viidestä sprinttikilpailusta ja 150 000 dollaria jokaisesta siitä yli menevästä sprintistä. Joidenkin medialähteiden mukaan juuri Red Bull, Mercedes sekä Ferrari olisivat halunneet budjettikattoon jopa viisi miljoonaa dollaria lisää, jotta he olisivat voineet suostua kuuteen sprinttikilpailuun, mutta tästä ei päästy sopuun.

Tulevalla kaudella on siis ohjelmassa kolme sprinttiviikonloppua, jotka kurvaillaan Italian Imolassa, Itävallassa Red Bull Ringillä sekä Brasilian Interlagosissa.