F1-kauden ensimmäinen aika-ajosessio on saatu pakettiin Bahrainissa. Paalupaikalta sunnuntain osakilpailuun lähtee Charles Leclerc. Monacolainen peittosi hallitsevan maailmanmestarin Max Verstappenin noin kymmenyksellä.

Kärkikolmikon täydensi toinen Ferrari Carlos Sainz. Espanjalainen jäi vanhasta tallikaveristaan vain muutaman tuhannesosan. Neljännestä ruudusta lähtee Sergio Perez.

Päivän suurimmat voittajat olivat kuitenkin Valtteri Bottas sekä Kevin Magnussen. Kaksikko lähtee huomiseen kilpailuun sijoilta kuusi sekä seitsemän.

Viime kaudella F1-sarjan häntäpäähäänn kuuluneet Alfa Romeo sekä Haas taistelivat molemmat yhden auton viimeiseen aika-ajo-osioon. Erityisesti Haasille tämä on harvinaista herkkua. Vastaavanlainen temppu nähtiin viimeeksi vuonna 2019.

Samalla Bottas peittosi myös hänet Mercedeksellä korvanneen George Russellin. Brittikuljettaja oli vasta yhdeksäs. Seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton on juuri Bottaksen edellä sijalla viisi.

Kärkikymmenikön täydentävät Fernando Alonso (8.) sekä Pierre Gasly (10).