Mercedeksen seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton nousi viime viikonloppuna Bahrainin GP:ssä omaan kastiinsa perättäisten kausien palkintopallipaikoissa. Hamiltonin Bahrainissa ajaman kolmannen sijan ansiosta kaudesta 2022 tuli jo kuudestoista perättäinen kausi, kun Hamilton selviää palkintopallille.

Hamiltonin jälkeen tilastossa seuraavana on hänen tapaansa seitsemän maailmanmestaruutta voittanut Michael Schumacher. Schumacherilla perättäisiä podium-kausia on urallaan viisitoista.

Aston Martinin Sebastian Vettelillä on mahdollisuus nousta tällä kaudella maanmiehensä rinnalle. Vettel on ajanut vuodesta 2008 lähtien jokaisella F1-kaudellaan palkintopallille.

Aston Martinin Bahrainin GP:n kisan vauhti ei tosin lupaa hyvää saksalaiselle. Tämän lisäksi nelinkertaisen maailmanmestari osallistuminen tulevana viikonloppuna ajettavaan Saudi-Arabian GP:hen on myös vaakalaudalla.

Vetteliltä jäi Bahrainin GP viikko sitten koronavirustartunnan takia väliin. Saksalaiskuljettaja ei ole vieläkään toipunut tartunnasta ja osallistuminen Saudi-Arabian kisaan selviää vasta perjantaina.