Mercedeksen puikkoihin täksi kaudeksi hypännyt George Russell nousi Bahrainin GP:ssä yhdeksännestä lähtöruudusta neljänneksi.

Auton sekä brittikuljettajan oma vauhti ei viikonlopun aikana juurikaan päätä huimannut, mutta saksalaisvalmistaja nappasi W13-kilpurin luotettavuuden myötä mukavan pistepussin avauskilpailusta. Molemmat hopeanuolet löytyivät neljän joukosta, kun tallikaveri Lewis Hamilton sijoittui kolmanneksi.

[readmore from=Bahrainin-GP]

Bahrainissa ajettiin ensimmäistä kertaa kunnolla kilpaa uuden aikakauden F1-autoilla ja britiltä kysyttiinkin kilpailun jälkeen näkemystä siitä, onko niillä helpompaa seurata edellä ajavia autoja.

– Ainut kaveri, jonka ohitin oli Kevin (Magnussen) Haasilla ja mielestäni heillä oli melkoinen vauhtietu, sanoi Russell F1TV:lle.

– Tarkoitan, että se tuntui suhteellisen hyvältä ja helpommalta seurata. Autot tosin ovat paljon painavampia ja Bahrain on aina haastava kilpailu radan pinnan lämpötilan takia.

Brittikuski viittasi ensimmäisellä kommentillaan Haas-tallin vahvaan vauhtiin. Magnussenin pienen lipsahduksen ansiosta Russell pääsi nipistämään ohi tanskalaisesta ja pysyi siitä eteenpäin edellä.

Sunnuntaisen Bahrainin GP:n huippuhetket näet alla olevalta videolta.