Haasin loistava kauden aloitus on aiheuttanut närkästystä F1-varikolla. Tallin kilpailijat eivät ole iloisia jenkkitallin sekä Ferrarin läheisestä yhteistyöstä.

Osapuolet ovat olleet ”kumppaneita” Haasin debyytistä lähtien vuonna 2016. Sarjan pienimmällä budjetilla operoiva Haas käyttää Ferrarin moottorin lisäksi italialaisvalmistajan jousitusta, vaihdelaatikkoa sekä muita sallittuja osia.

Kirsikkana kakun päällä on se, että tallit käyttävät samaa tuulitunnelia Maranellossa. Haasin yksi toimistoista on myös sijoitettu Ferrarin päämajaan. Tämä aiheuttaa huolta kilpailijatalleissa.

Erityisesti Alpine sekä McLaren ovat kyseenalaistaneet yhteistyön reiluutta.

– Tallit, jotka käyttävät samaa tuulitunnelia voivat helposti kertoa kahvin ääressä, mikä ratkaisu olisi hyvä. ”Ei, ei kannata kokeilla tuollaista pohjaratkaisua, se ei toiminut meillä”, Alpinen tallipäällikkö Otmar Szafnauer totesi Motorsport.comin haastattelussa.

Haasin tallipäällikkö Günther Steiner vähät välittää muiden päälliköiden huutelusta.

– Nämä syytökset ovat aina tulleet esille, joten yritän vain pysyä rauhallisena, Steiner aloitti PlanetF1-sivuston haastattelussa.

– Jos me olemme hyviä, niin meitä kutsutaan ”valkoiseksi Ferrariksi”. Jos me olemme huonoja, niin mitään ei kuulu. Se alkaa kuulostamaan jo naurettavalta.

– Se, että keräät itseesi kateutta vaatii työtä. Sääliä saat ilmaiseksi. Toivottavasti muut tallit ovat vihreänä kateudesta. Se tarkoittaisi, että teemme hyvää työtä.