Haasin tallipäällikkö Güenther Steiner sanoo, ettei heidän tiiminsä vuoristoratamaista matkaa edellisen kahden vuoden ajalta pystyisi kukaan käsikirjoittamaan.

Amerikkalaistalli on viettänyt edelliset kaksi kautta pakan hännillä, mutta sunnuntaina Bahrainin avauskilpailusta Haasille pamahti jättipotti. Yllätyspaluun tehnyt Kevin Magnussen täräytti seitsemännestä lähtöruudusta viidenneksi ja tallissa riittikin aihetta juhlaan ankeiden aikojen jälkeen.

– Ajatellen kahta edellistä vuotta, se mitä tiimi teki tullakseen tällä tavalla takaisin. Ei tällaista tarinaa pysty kukaan käsikirjoittamaan minun mielestäni, fiilisteli Steiner leveän hymyn saattelemana Sky Sportsille.

– Kaverit käyttivät viime vuoden ollakseen valmiita tähän kauteen ja parempaan autoon, joten se on tiimin ansiota. He saavat minut erittäin ylpeäksi ja olenkin heistä äärimmäisen ylpeä.

– Se on kertakaikkisen fantasista, enkä osaa sanoa muuta kuin, että se on kaikki tiimin ansiota, fiilistelee italialainen.

Haasin vaikeudet tuntuivat kasaantuvan entistä enemmän uuden kauden alla, kun Venäjän sotatoimiin Ukrainaa vastaan liittyen heidän oli annettava lähtöpassit pääsposori Uralkalille, sekä kuljettajalleen Nikita Mazepinille.

Magnussen hyppäsi 14 kuukauden tauon jälkeen F1-auton puikkoihin viimeisiin talvitesteihin, eikä ruosteesta ollut jälkeäkään. Jenkkitalli nappasi parhaan sijoituksensa, sitten kauden 2016 Itävallan GP:n.

– Kevin teki fantastista työtä. Hänen kannaltaan tällainen paluu oli jotain sellaista, mistä hän ei olisi ikinä pystynyt unelmoimaankaan, kehuu Steiner kuskiaan.

– Mutta niin sitä vain asioita tapahtuu elämässä. Kuukausi takaperin oli aivan erilainen skenaario ja nyt yhtäkkiä olemme viidensiä. Hän tietää miten autoa ajetaan ja sille on syynsä, miksi otimme hänet takaisin, joten haluaisimme hieman kredittiä siitäkin.

– Hän tuli takaisin täynnä energiaa ja täytyy muistaa, ettei hän ollut ajanut F1-autolla 14 kuukauteen, joten se tekee tästä entistäkin mahtavampaa, veisteli Haas-pomo.

Sunnuntaisen Bahrainin GP:n huippuhetket näet alla olevalta videolta.