Bahrainin talvitestien ensimmäinen päivä on saatu vietyä loppuun. Nopeinta vauhtia iltapäivän sessiossa piti AlphaTaurin Pierre Gasly, jonka aika 1:33,902 oli myös koko päivän vauhdikkain noteeraus.

Iltapäivän testisessio jouduttiin keskeyttämään muutamaa minuuttia ennen suunniteltua lopetusta, kun Red Bull tallin Sergio Perez pyörähti käytännössä lähes kävelyvauhdista. Meksikolaisen poistuminen radalta oli kaiken kaikkiaan hieman koominen, sillä hän antoi RB18-kilpurinsa valua perä edellä takarenkaat hiekalle asti ja jäikin soraan kiinni sutimaan.

Punaisten lippujen seurauksena tiimeillä jäi muutamat lisäkierrokset ajamatta, mutta sen suuremmilta vahingoilta säästyttiin. Pyörähtänyt Perez oli myös päivän kierroskuningas, kun yksinään energiajuomatallin autoa aamulla sekä iltapäivällä kuskannut meksikolainen kiersi Sakhirin radan yhteensä 137 kertaa.

Iltapäivän sessio jouduttiin keskeyttämään myös ensimmäisen tunnin aikana radalle irronneen osan takia, joka oli pudonnut Aston Martinin Lance Strollin autosta. Muuta huomioitavaa draaman kaarta ei nähty.

Päivän suurimmaksi kärsijäksi voidaan kuitenkin listata McLarenia käskyttänyt Lando Norris, joka sai auton ongelmien takia koko päivän aikana kasaan vain 49 kierrosta.

Suomalaiskuljettaja Valtteri Bottaksen testipäivä oli varsin tuottelias ja Alfa Romeo -kuljettaja ajelikin Sakhirin radan 66 kertaa ympäri ollen vauhdikkaimmalla kierroksellaan koko päivän yhdeksänneksi nopein. Sveitsiläistallin päivä oli kaiken kaikkiaan positiivinen, sillä tiimin toinen kuljettaja Guanyu Zhou sai aamupäivällä myös kerättyä mukavan määrän kierrosdataa.

Jos aamupäivän session tapahtumat jäivät välistä, näet tuon testijakson tärkeimmät tapahtumat tästä. Koko päivän tuloslistan näet alta.

Jos twiitti ei näy, näet sen tästä.

Formula 1

@F1
A solid opening day of testing in Bahrain!

#F1Testing #F1