Suomalaiskuljettaja Valtteri Bottaksen uusi talli Alfa Romeo oli hätää kärsimässä kauden ensimmäisessä testissä Barcelonassa. Talli kärsi uusien aerodynamiikkamuutosten tuomasta ”pomppimisesta” paljon. Lopulta auto jopa vahingoittui seurauksena.

Talli myöntää, että ongelman suuruus aiheutti hämmennystä tallin sisällä. Talli joutui laittamaan suunnitelmansa uusiksi, jotta pomppimiseen pystyttäisiin puuttumaan välittömästi.

– Jos ollaan täysin rehellisiä, niin tämä ongelma tuli meille täysin yllätyksenä, tallin tekninen johtaja Jan Monchaux paljasti Motorsport.comille.

– Olimme keskustelleet tästä mahdollisuudesta viimeisen kuukauden aikana, mutta mikään työkaluistamme, tuulitunnelistamme tai simulaatioistamme ei hälyyttänyt näin suuresta ongelmasta. Olimme aika yllättyneitä.

– Sama tuntuu pätevän useaan muuhunkin talliin.

Tallipäällikkö Frederic Vasseur uskoo, että ongelma on ratkaistu koko sarjan laajuisesti muutaman kilpailun jälkeen. Ratkaisua tämän viikon talvitesteihin ranskalainen ei kuitenkaan tarjoa.

– Uudet tekniset ongelmat ovat aina mahdollisia sääntömuutosten takia. Uskon, että kahden tai kolmen kilpailun jälkeen kukaan ei enää keskustele auton pomppimisesta.

F1-kilpurit palaavat radalle torstaiaamuna Bahrainissa.