Alfa Romeon Valtteri Bottas kertoo täyden kisamitan ajaminen olevan hänen suurin huolenaihe talvitestien jälkeen.

Sveitsiläistalli paini useiden C42-auton lastentautien kanssa talvitestien aikana. Vaikka yleisesti ottaen suomalainen oli tyytyväinen auton tuntumaan, on auton luotettavuus kuitenkin päähuolenaihe ensi viikonloppuna starttaavan F1-kauden alla.

– Olen luottavaisempi sitten, kun olemme puhuneet tiimin kanssa ensi viikolla ja selvittäneet mistä ongelmat johtuivat sekä varmistaneet sen, ettei ne tapahdu uudestaan, kertoo Bottas Motorsport.com -sivustolle.

– Tällä hetkellä suurin huolenaiheeni on täyden kisamitan ajaminen, koska meillä oli useita pieniä ongelmia näissä testeissä.

– Toivomme vain, ettei uusia ongelmia ilmene, jatkaa suomalaiskuljettaja.

Kolikon kääntöpuolena Bottas kertoi kuitenkin heidän edenneen hyvin uuden auton kanssa ja suomalainen alkaa tuntea olonsa mukavaksi sveitsiläistallin kilpurissa.

– Suorituskyvyn osalta fiilikseni on se, että tiimi on ottanut ison harppauksen eteenpäin viime vuoden autosta, joka on mukava nähdä, kertoi Bottas lauantain testipäivän jälkeen.

– Paljon parempi kuin Barcelonassa. Nyt sain myöskin vihdoin kunnon käsityksen autosta ja etenkin iltapäivän (lauantain) ensimmäisellä puolikkaalla. Sain aikaiseksi hyviä pitkiä vetoja, eikä fiilis ollut huono.

– Aloin todella pitämään autosta isolla sekä hieman vähemmällä bensakuormalla. Tietysti olisin halunnut vielä enemmän kierroksia, mutta olen valmis ja tiiminä meidän täytyy varmistaa, että otamme opiksemme virheistä ja ongelmista, sanaili Alfa Romeo -kuljettaja.

Bottas ajaa ensimmäisen kisansa Alfa Romeon puikoissa ensi viikonloppuna, kun F1-kausi 2022 pärähtää käyntiin samaisella Bahrainin radalla.