F1-fanit saavat uusien autojen lisäksi tottua hieman erilaisiin aikatauluihin tulevalla kaudella.

Nelipäiväinen viikonloppu muuttuu kuljettajien ja monien tallin henkilökunnan jäsenillä totutusta nelipäiväisestä kolmeen päivään. Aiemmin torstaisin pidetyt lehdistötilaisuudet siirtyy näin ollen perjantai-aamuun, jolloin myös tallit aloittavat omat valmistelunsa varikkobokseissaan.

Mediahaastattelujen aikataulusta tulee myös kompaktimpi, kun sääntöihin on linjattu tälle aikaa maksimissaan kaksi tuntia ja valmista pitää olla viimeistään puolitoista tuntia ennen ensimmäisen harjoituksen alkua.

Vaikkakin virallista vahvistusta vielä odotetaan, lienee sopivaa olettaa perjantain mediavelvoitteiden alkavan yhdeksältä aamulla paikallista aikaa. Tämä tarkoittaisi myös harjoitussessioiden myöhempää alkamisajankohtaa, eli mediavelvoitteiden alkaessa yhdeksältä, alkaisi ensimmäinen harjoitus aikaisintaan klo 12:30 paikallista aikaa.

Harjoitusten pituus säilyy ennallaan tunnin mittaisina sessioina ja sessioiden välisestä kahden tunnin tauosta ollaan pitämässä kiinni, jotta tiimit saavat aikaa korjata mahdollisia vikoja sekä vaurioita. Täten perjantain toinen harjoitus alkaisi luonnollisesti aikaisintaan klo 15:30 paikallista aikaa.

Lauantain ja sunnuntain osalta aikataulut pysyvät ennallaan lukuunottamatta tallipäällikköiden lehdistötilaisuutta, jonka ollaan raportoitu siirrettäväksi perjantailta lauantai-aamuun.

Kalenterin poikkeustapaus Monaco joutuu myös taipumaan uuteen kolmipäiväiseen aikatauluun, joten vuosien saatossa tutuksi tulleet torstain harjoitussessiot jäävät historiaan ja myös ruhtinaskunnassa moottorit käynnistetään perjantaina.

Muutoksia aikatauluihin tuottaa tietysti myös tulevalla kaudella nähtävät sprinttikilpailut, joita on tarkoitus ajaa kuudella kisapaikkakunnalla viime kauden kolmen sijaan.

Virallista vahvistusta ei olla sprinttikilpailuidenkaan osalta saatu, mutta ensimmäinen sprintti on ennakoitu nähtävän jo kauden avauskilpailussa Bahrainissa, jossa perjantain aika-ajoon sekä sprinttikilpailuun käytettäisiin toissakaudella tutuksi tullutta lyhyempää rataprofiilia.

Muut radat joilla sprinttiä on ennakoitu ajettavaksi ovat Emilia-Romagna (Imola), Kanada, Itävalta, Hollanti sekä Brasilia.