Saksalaisjulkaisu Auto, Motor und Sportin mukaan F1-sarja on ilmoittanut talleille ensi kauden sprinttisuunnitelmista. Viime kaudella kisakalenteriin lisätty lauantain sprinttikilpailu nähtiin yhteensä kolmessa osakilpailussa. Mielipiteitä jakanut uudistus oli määrä nostaa päätään useammin kaudella 2022.

Tähän on kuitenkin tullut muutos. AMuSin mukaan ensi kaudella nähdään sama määrä sprinttejä, jos edes niitäkään. Suunnitelmissa oli tuplata viime kauden määrä, mutta suurtallien korvausvaatimukset ovat olleet liikaa F1-sarjalle. Mercedes, Red Bull sekä Ferrari halusivat kulukaton nostamista sprinttikilpailuiden tuomien lisäkustanteiden takia, mutta muut tallit kieltäytyivät tästä.

Päätökseen tarvitaan lähes kokonaan yksimielinen äänestys, joten muutosta ei ole ensi kaudella luvassa. On myös mahdollista, ettei sprinttejä nähdä kisakalenterissa ollenkaan. Yhtäkään sprinttiviikonloppua ei ole lyöty vielä lukkoon.

F1-sarja voi tähdätä sprinttien määrän lisäämiseen helpommin kaudella 2023. Niin pitkällä tähtäimellä sprinttien määrän lisääminen vaatii talleilta vain kuusi ääntä hyväksymiseen. Ensi kaudeksi hyväksyminen vaatisi kahdeksaa ääntä.

Kauden 2021 sprinttikuningas oli Valtteri Bottas. Suomalainen voitti kolmesta sprintistä kaksi. Silverstonessa voiton vei maailmanmestari Max Verstappen.