Red Bullilla ei uskota mestaruuskauden vaikuttaneen tallin uuden sukupolven autoon – ”Kun Ferrari lyö kaikki helposti, voin myöntää sen”

© Kuva: Getty Images

Red Bull -päällikkö Christian Horner ei näe tallin päätöksen kehittää kauden 2021-kilpuria haittana uuden sukupolven autolle. F1-sarjan uudet sääntömuutokset astuvat voimaan kaudella 2022, joten insinöörit ovat joutuneet pähkäilemään jo vuosia uuden auton parissa.

Usea talli jätti kehitystyön kauden 2021 auton kanssa minimiin ja keskittyi hiomaan uusia autoja mahdollisimman hyvään kuntoon. Red Bullilla näin ei kuitenkaan tehty, vaan RB16B sai rutkasti päivityksiä läpi kauden.

Horner ei kuitenkaan myönnä, että heidän kehitysvalintansa tarkoittaisi Red Bullin valahtamista kärkitaistelusta ensi kaudella.

– Siinä vaiheessa kun Ferrari ilmestyy Bahrainiin ja lyö jokaisen tallin helposti, niin voin myöntää sen vaikuttaneen, Horner naurahti RacingNews365-sivuston mukaan.

– Olemme kaikki olleet tietoisia vuoden 2022 sääntömuutoksista jo jonkin aikaa, ja olemme jakaneet resurssimme se mielessä. Olen todella ylpeä siitä, miten tiimimme on onnistunut jakamaan vastuun molempien kehitysprojektien välillä.

Red Bull ei onnistunut nappaamaan valmistajien mestaruutta Mercedekseltä, mutta tallin kuski Max Verstappen kruunattiin mestariksi Abu Dhabissa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.