Viiden vuoden taipaleensa Mercedeksellä päättänyt Valtteri Bottas sai rutkasti ylistystä osakseen saksalaistallin sisältä. Yksi suurimmista kunnianosoituksista tuli miehen tallikaverilta, Lewis Hamiltonilta. Seitsenkertaisen maailmanmestarin mukaan suomalainen on hänen uransa paras tallikaveri.

Hamilton ei ole tunnetusti tullut kovinkaan hyvin toimeen tallitovereidensa kanssa. Välit olivat usesti kireällä Fernando Alonson sekä Jenson Buttonin kanssa. Kaikki kuohui kuitenkin yli vuosina 2014-16, kun brittikuljettaja taisteli Nico Rosbergia vastaan Mercedeksen dominanssin alkuvuosina.

Kaksikon joskus syvä ystävyyssuhde muuttui vihanpidoksi, joka läikkyi radalta myös kilpailuiden ulkopuolelle. Pilke silmäkulmassa Sky Sportsin kommentaattoriryhmässä nykyään operoiva Rosberg vastasi Hamiltonin väitteeseen huumorilla.

– Minusta tuo on vähän loukkaavaa minua kohtaan. En ymmärrä, mitä minä tein muka väärin, Rosberg kommentoi Abu Dhabin kisaviikonloppuna Sky Sportsille.

Saksalainen myönsi kuitenkin välittömästi Hamiltonin olleen oikeassa kutsuessaan Bottasta britin parhaaksi tallikaveriksi.

– Valmistajien mestaruustaistossa hän auttoi huimasti. Viiden vuoden aikana hän oli mukana rakentamassa terveellistä ilmapiiriä tallin sisälle. Tämä poikkesi paljon minun ajasstani.

– Se on antanut tallille paljon voimaa. Valtteri suoriutui paljon Sergio Pereztä paremmin, joten hän ansaitsee kunniaa siitä.

Rosberg päätti uransa äkillisesti mestaruutensa jälkeen joulukuussa 2016. Bottas asettui kärkitalliin saksalaisen paikalle.