Kimi Räikkönen muistelee aikaansa Fernando Alonson tallikaverina – ”Siinä oli meneillään jotain outoa”

© Kuva: Getty Images

F1-uransa kauteen 2021 päättänyt Kimi Räikkönen ehti kisata lajin eliittiä vastaan usean vuoden ajan kuninkuusluokassa. Suomalainen jakoi tehtäviään muun muassa Sebastian Vettelin sekä Fernando Alonson kanssa.

Räikkönen kärsi yhden F1-uransa huonoimmista kausistaan jälkimmäisen aisaparina. Alonson sekä Räikkösen ainoa yhteien kausi Ferrarilla oli totaalinen katastrofi italialaistallille. Suomalainen oli MM-pisteissä lopulta vasta 12:ta. Alonso nappasi kaudella 2014 yli 100 pistettä enemmän ollessa lopulta kuudes.

Räikkönen kunnioittaa Alonson ajotaitoja, mutta myöntää tunteneensa, että kaksikon dynamiikassa oli jotain outoa.

– Hän on aina ollut todella hyvä kuljettaja. Minulla oli silloin usean syyn takia todella huono kausi, mutta hän oli nopea joka viikonloppuna, Räikkönen kommentoi Beyond the grid -podcastissa.

– Tallikavereina minusta kuitenkin tuntui, että välillämme oli jotain outoa.

– Minä en ole ikinä ollut tilanteessa, missä olisin saanut itse valita tallikaverini. Se on hyvä, sillä tämä auttaa molempia puskemaan toisen suorituksia eteenpäin. En näe siinä haittoja.

Alonson sekä Räikkösen yhteistyö jäi yksivuotiseksi, sillä espanjalainen siirtyi seuraavalla kaudella McLarenille. Kaksinkertainen maailmanmestari piti kaksi välivuotta F1-sarjasta, mutta palasi takaisin viime kaudella.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.