F1-uransa päättänyt Kimi Räikkönen nousi vuosien saatossa moottoriurheilukansan suosikiksi. 2010-luvulla järjestetyissä äänestyksissä 42-vuotias löytyi jatkuvasti fanien suosikkikuljettajien joukosta.

Nyt sarjasta eläköitynyt Räikkönen ei itse ymmärrä saamaansa suosiota. Suomalainen uskoo asian liittyvän hänen ”outouteensa”.

– En minä tiedä, miksi he pitävät minusta, Räikkönen aloitti Motorsport.comin haastattelussa.

– Ehkä se johtuu siitä millainen olen: jatkuvasti outo ja erilainen, tai miksi ikinä sitä nyt kutsuisikaan. Minulle se on normaalia, mutta ulkopuoliset saattavat nähdä sen eri tavalla. Olen vain tehnyt kaiken haluamallani tavalla.

– Alussa se oli tietysti vaikeaa. Jouduin taistelemaan paljon saadakseni olla oma itseni. Mutta jos et anna periksi, niin he lopettavat yrittämästä muuttaa sinua. Heille on helpompaa vain antaa minun tehdä omaa juttuani.

– Olen tyytyväinen, että tein niin. Myöhemmin muuttuminen olisi ollut paljon vaikeampaa.