Alfa Romeon kausi 2021 oli vaikea. Talli valahti valmistajien pisteissä toiseksi viimeiseksi. Tallin takaa löytyi ainoastaan nollille jäänyt Haas.

Sveitsiläistallin päällikkö Frederic Vasseur oli avoin kauden aikana siitä, miten talli ei kehittäisi vuoden 2021 kilpuria, vaan keskittäisi kaikki resurssinsa seuraavan vuoden sääntömuutoksiin. Uransa viimeistä kauttaan ajanut Kimi Räikkönen ei ollut tietoinen tallin päätöksestä kauden alussa.

Vasseur kuitenkin ylisti Räikkösen asennetta. Suomalainen ei koskaan valittanut päätöksestä, vaikka auto alisuorittikin pahasti. Vasseur myös kiistää sen, että tallin kehityspäätöksellä olisi ollut vaikutus suomalaisen uran lopettamiseen.

– Se ei varmasti ollut se päätös, minkä Kimi olisi halunnut kuulla siinä kohtaa urallaan. Hän ei osannut odottaa sitä. Ja ymmärrän sen täysin. Meidän täytyy kuitenkin tehdä nämä päätökset talli mielessä, Vasseur kommentoi PlanetF1-sivuston mukaan.

– Hän ei ikinä valittanut. Hän on aivan liian ammattimainen sellaiseen.

– Jos olisin heidän kengissään, niin olisin itsekkin turhautunut. On vaikea ajaa 20:tä kilpailua ilman minkäänlaisia päivityksiä.

Alfa Romeon toiminta kokee suuria muutoksia ensi kaudelle. Uuden aikakauden kilpurit sekä uusi kuljettajakaksikko Valtteri Bottas sekä Guanyu Zhou yrittävät viedä sveitsiläistallin uudelle aikakaudelle.