Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur uskoo heidän uuden kuljettajansa Guanyu Zhoun tuovan jättimäisen lisäbuustin F1-sarjalle markkina-arvossa mitattuna.

Zhousta tulee tänä vuonna historian ensimmäinen kiinalainen kuljettaja kuninkuusluokassa.

Kiinalaismarkkinat ovat erittäin suuri alue, jota F1-sarja on koittanut metsästää jo pidemmän aikaa. Ensimmäinen Kiinan GP järjestettiin kaudella 2004, mutta osakilpailu Kiinan maalla on herättänyt vain osittaista kiinnostusta.

Zhoun kisakuljettajan pestin myötä useiden kiinalaisyritysten -ja katsojien uskotaan löytävän tiensä lajin pariin. Vasseurin mielestä hyötyjän roolissa ei ole pelkästään Alfa Romeon tiimi, vaan koko F1-sarja.

– Ensimmäinen ajatus oli, että menemme välittömästi kiinalaismarkkinoille, mutta se on melko kunnianhimoista sekä vaikeaa, sanoo Vasseur GPFansille.

– Saimme joitakin yhteydenottoja heti seuraavana päivänä, kun olimme julkaisseet Zhoun sopimuksen, mutta pääasiassa eurooppalaisilta yrityksiltä, jotka tähtäävät Kiinan markkinoille.

Vasseur jatkaa, ettei hän tee työtä helpommaksi F1-sarjalle, saatika muille talleille, mutta sanoo tilanteessa piilevän varmasti mahdollisuuden kaikille.

– Se tulee olemaan suuri pamaus koko systeemille. Meidän täytyy ottaa tämä mahdollisuutena kaikille ja teemme töitä kovaa parantaaksemme tätä osa-aluetta, jatkaa Vasseur.

Ranskalaispomo on aiemmin myöntänyt, että 22-vuotiaan kiinalaistulokkaan kiinnittämisessä vaikuttivat muutkin asiat kuin puhdas suorituskyky, vaikka se edelleen onkin ykkösprioriteetti.

– Meidän täytyy välttää väärinymmärretyksi tulemista, sillä lopullinen tavoite on aina suorituskyky, vakuutteli ranskalainen.