Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur kertoo taloudellisten tekijöiden olleen suurena syynä ensi kauden kuljettajavalintaa tehtäessä.

Alfa Romeota käskyttää ensi kaudella Valtteri Bottaksen lisäksi debyyttinsä tekevä kiinalaiskuljettaja Guanyu Zhou.

Zhousta tulee historian ensimmäinen kiinalainen kisakuljettaja kuninkuusluokassa ja tuo mukanaan suuren määrän kahisevaa talliin tukijoidensa myötä.

Vasseur myöntää rahalla olleen osansa, mutta päätös Bottaksen tallikaverista tehtiin tiimin etua ajatellen. Myös Kiinan jättimäinen markkina-alue houkuttelee.

– Tallin suorituskyky on ensimmäinen kriteeri, kertoi Vasseur toimittajille Qatarissa.

– Se tarkoittaa sitä, että meillä täytyy olla hyvät kuljettajat, teknikot, insinöörit, kuljettajien yleisfiilis sekä hyvä budjetti.

– Se oli yksi pilareista ehdottomasti (raha), mutta ei ainut syy. Sanoisin, että Zhou on tehnyt hyvää työtä F2:ssa ja mielestäni kaikki aliarvioivat hänen suorituksensa tältä kaudelta, jatkaa tallipäällikkö.

Zhou on vielä mukana F2-sarjan mestaruustaistelussa, kun kaksi kisaviikonloppua on pikkuformuloilla edessä. Vasseurin mukaan kiinalaisen halu ja päättäväisyys oli myös tekijöinä siihen, miksi he päättivät kiinnittää hänet ensi kaudeksi kuljettajakseen.

– Suoritukset puhuvat puolestaan. Hän on kärkikuljettaja ja voittanut tällä kaudella Bahrainissa sekä Silverstonessa, vakuuttelee Vasseur.

– Ne ovat F2:ssa todennäköisesti kaikkein vaativimmat radat. Bahrain renkaiden hallinnan osalta ja Silverstone kovavauhtisten mutkien takia.

Vasseur nostaa myös esiin Zhoun hyvät aika-ajot ja tasaisuuden. Tallipomo odottaa innolla ensi kautta nähdäkseen kiinalaiskuljettajan kyvyt kuninkuusluokassa.