Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff on edelleen äärettömän pettynyt viime sunnuntaisten Abu Dhabin GP:n tapahtumien jälkeen.

Wolff kertoo, etteivät he ”tule ikinä pääsemään yli” kauden päätöskilpailun loppuhetkien tilanteista. Red Bullin Max Verstappen ohitti Mercedes-kuljettaja Lewis Hamiltonin vihoviimeisellä kierroksella ajaen maailmanmestariksi.

Hollantilainen oli lopussa liikkeellä tuoreilla pehmeän seoksen renkailla Hamiltonin vanhoja kovan seoksen kumeja vastaan. Turva-auto vedettiin nopeasti pois ja vain mestaruuskandidaattien välissä olleet kierroksella ohitetut autot saivat hypätä samalle kierrokselle kärkiautojen kanssa.

Mercedes koki tilanteessa vääryyttä ja tekikin kilpailun jälkeen kaksi protestia, jotka hylättiin. Sen jälkeen saksalaistalli uhkasi tehdä valituksen tämänkin jälkeen, kunnes he tänään ilmoittivat, että jättävät tämän tekemättä.

– Tulee kestämään todella kauan, että sisäistämme, mitä tapahtui sunnuntaina, sanoi Wolff Sky Sportsille.

– En usko, että pääsemme siitä koskaan yli. Se ei vain ole mahdollista, tilittää itävaltalainen edelleen.

Mercedes teki Hamiltonin kanssa kesällä kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Wolff jopa maalailee uhkakuvia, ettei seitsenkertainen maailmanmestari olisi välttämättä lähtöruudukossa ensi kaudella, sillä pettymys oli hänellekin äärimmäisen kova.

– Toivoisin todella, että me kaksi ja koko tiimi voisimme päästä sinuiksi asian kanssa. Mutta hän ei tule selviytymään siitä kivusta ja ahdingosta, joka aiheutettiin sunnuntaina, jatkaa Wolff.

– Toivoisin Lewiksen jatkavan kilpailemista, koska hän on kaikkien aikojen paras.

– Kilpailijana hänen sydämensä sanoo, että hänen pitää jatkaa, koska hän on parhaimmillaan. Mutta meidän pitää päästä sen kivun yli, joka hänelle aiheutettiin sunnuntaina, sillä hän on mies, jolla on selkeät arvot, sanoo tallipomo.

Mercedes ilmoitti vetoomuksen poisvedon yhteydessä, etteivät kumpikaan heistä aio osallistua torstaina pidettävään FIA:n palkintogaalaan. Itävaltalainen kertoo myös syyt tähän.

– En ole siellä, koska olen lojaalinen Lewikselle sekä myöskin oman moraalini takia, sanoi Wolff.