Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko uskoo, että huipputalli Mercedeksen sisäiset muutokset pelaavat suoraan energiajuomatallin pussiin ensi kauden mestaruustaistoa silmälläpitäen.

Suurin muutos nähdään ratin takana. Viisi vuotta saksalaistallin riveissä toiminut Valtteri Bottas jättää Mercedeksen. Hänen tilalleen istuu huippulupaus George Russell.

Brittikuljettajaa on pidetty villinä korttina ensi kaudelle. Bottas toimi Mercedes-urallaan enemmänkin siipimiehenä Lewis Hamiltonille, mutta Russell ei omien puheidensa mukaan samaan ole suostumassa.

Markon mukaan Russell saattaa olla juuri se muuttuva tekijä, joka horjuttaa Hamiltonin vauhtia tulevalla kaudella.

– Jos hän (Russell) pystyy vastaamaan Hamiltonin vauhtiin, niin olisi se todella suuri etu meille, Marko aloitti PlanetF1-sivuston haastattelussa.

– Toki ensin meidän pitää nähdä Russellin todellinen vauhti. Hän on todella nopea aika-ajoissa, mutta kilpailussa hän hädin tuskin oli Latifia (Nicholas) nopeampi. Joten hänen todelliset kykynsä selviävät ensi kaudella.

Red Bull onnistui nappaamaan ensimmäisen kuljettajamestaruutensa sitten vuoden 2014. Max Verstappenista tuli ensimmäinen ei britti -tai saksalaismestari sitten Kimi Räikkösen vuonna 2007.