Max Verstappenin mestaruuden varmistanut ohitus Abu Dhabin GP:ssä sai hollantilaisen isän Jos Verstappenin hämmästymään. Entinen F1-kuski ei voinut uskoa, että 24-vuotias päätti yrittää ohitusta radan viidennessä mutkassa.

Verstappen pääsi Hamiltonin kantaan kiinni turva-auton ollessa radalla aivan kilpailun loppuhetkillä. Lopulta Verstappen sai vain yhden kierroksen aikaa tehdä ohitus, jolla mestaruus voitettaisiin.

Hollantilainen ei odottanut radan suosituimpaan ohituspaikkaan, vaan teki liikkeen Lewis Hamiltonin sisäpuolelle juuri ennen ensimmäistä DRS-aluetta.

Isä-Verstappenin mukaan poikansa yllättävä päätös yrittää ohitusta juuri vitosmutkassa sai Hamiltonin hämmentyneeksi, joka mahdollisti Verstappenin rohkean ohituksen.

– Minä mietin siinä hetkessä, että ”miksi ihmeessä yrität ohitusta siinä”? Sinulla on kaksi suoraa aikaa, Jos Verstappen aloitti David Coulthardtin haastattelussa.

– Todella moni oli yllättynyt siitä liikkeestä. Lewis ei ainakaan odottanut sitä ja juuri siksi hän teki ohituksen siinä kohtaan.