Red Bullin Max Verstappen ajoi uransa ensimmäiseen maailmanmestaruuteen Abu Dhabin GP:ssä. Verstappen nousi mestariksi viimeisellä kierroksella, kun autot päästettiin yhdelle nopealle kierrokselle turva-auton jäljiltä.

Kilpailun alussa MM-kakkoseksi jäänyt Lewis Hamilton kuittasi Verstappenin heti lähdössä. Red Bull -kuski taisteli vielä vitosmutkassa itsensä Hamiltonin rinnalle, mutta brittikuski piti paikkansa kilpailun kärjessä.

Hamilton joutui oikaisemaan mutkan, mutta tuomaristo ei jakanut tilanteesta rangaistuksia. Tuomaristo katsoi Verstappenin ajattaneen Hamiltonin ulos radalta ja Hamilton myös hidasteli sen verran, että menetti oikaisusta saamansa hyödyn.

Tämän jälkeen Hamilton ajoi radalla helposti Verstappenilta karkuun ja näytti jo voittavan maailmanmestaruuden helposti.

Kilpailu sai kuitenkin dramaattisen käänteen, kun Alfa Romeon Antonio Giovinazzin auto hyytyi radan varteen. Verstappen pääsi hakemaan tuoreet renkaat virutaalisen turva-auton aikana, mutta Hamilton ei samaa mahdollisuutta voinut käyttää.

Verstappen alkoi kirimään vajaan 20 sekunnin eroa kiinni tuoreella renkaalla raivoisasti. Ensimmäisillä kierroksilla ero kapeni huomattavasti, mutta tämän jälkeen Verstappenin vauhti hyytyi.

Verstappen sai kuitenkin vielä viimeisen oljenkorren, kun Nicholas Latifi ajoi seinään, ja radalla otettiin turva-auto käyttöön. Verstappen vaihtoi uudet pehmeät renkaat. Kisa jatkui vasta viimeisellä kierroksella ja Verstappen teki tuoreella renkaalla ohituksen, kun Hamilton ajoi edelleen kuluneella kovalla pyörällä.

Tämän jälkeen Hamilton yritti vielä taistella sijoitustaan takaisin kuluneella renkaalla, mutta Verstappen piti sijoituksensa.

Mestaruus on Verstappenille uran ensimmäinen.