Kylmäpäinen Lewis Hamilton ei tiennyt saavansa ottaa kärkipaikan haltuunsa – syytti Max Verstappenia peräänajosta

© Kuva: Getty Images

Mercedeksen Lewis Hamilton otti upean voiton Saudi-Arabian GP:ssä sunnuntaina.

Tapahtumarikkaassa kilpailussa puhuttavin tilanne nähtiin MM-kärkikaksikon välillä, kun useaan kertaan yhteen Red Bullin Max Verstappenin kanssa ottanut Hamilton kolautti etusiipensä hollantilaisen perään.

Verstappen yritti antaa brittikuljettajalle kärkipaikan haltuun, mutta hämmentynyt Hamilton ei ollut tietoinen ollensa sallittu tämä tekemään. Erikoisen näköisessä tilanteessa Hamilton menetti etusiipensä päätylevyn ja molemmat jatkoivat matkaa.

– En ymmärtänyt, että miksi hän meni niin voimakkaasti jarrulle, kun ajauduin hänen peräänsä. Hän lähti jälleen menemään, joten en tajunnut sitä, sanoi Hamilton heti kisan jälkeen.

– Sain viestin vasta jälkikäteen, että hän tulee päästämään minut edelle, joten se oli kaikenkaikkiaan erittäin hämmentävää.

Koko kilpailusta puhuessaan Hamilton ylisti tallinsa toimintaa ja jakoi myös kehut tallikaveri Valtteri Bottakselle. Mercedes otti ratkaisevan tuntuisen ylilyönnin valmistajien puolella, kun toinen Red Bull -kuljettaja Sergio Perez joutui keskeyttämään.

– Olemme jatkaneet sinnikkäästi taistelua tiiminä. Meitä vastaan on heitetty kaikenlaista kauden toisella puoliskolla, jatkoi Hamilton.

– Heillä on raakaa vauhtia ja ovat todella nopeita sekä vaikeita ohittaa. Valtteri teki myös hyvää työtä tuoden pisteet tänään.

– Ihmiset ovat olleet ihania ja kisa oli vaikea fyysisesti sekä henkisesti, enkä olisi halunnut saavuttaa tätä millään muulla tavalla, sanoi britti raastavan kilpailun jälkeen.

Kauden päätöskilpailuun lähdetään todella jännittävistä asetelmista ensi viikonloppuna, kun MM-kärkikaksikko lähtee Abu Dhabiin tasapisteistä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.