Yksi Saudi-Arabian GP:n kohutuimmista tilanteista nähtiin kilpailun jälkimmäisen punaisen lipun aikana. Lähetyksessä kuultiin, miten kilpailujohtaja Michael Masi ”neuvotteli” Red Bullin kanssa välttämään mahdollisen rangaistuksen.

Masi ehdotti, että rikkeen tehnyt Max Verstappen pudotetaan uusintalähdössä Lewis Hamiltonin taakse kolmanneksi. Jos RB ei suotuisi tähän, etenisi tapaus tuomariston tutkintaan.

Red Bull lopulta suostui ehdotukseen, jonka jälkeen Verstappen nappasi johdon itselleen uusintalähdössä.

Vastaavanlaista neuvottelua ei ole F1-fanien tietoisuuteen tuotu. Uudet radioviestit FIA:n sekä tallien välillä ovat kuitenkin tuoneet katsojat vieläkin lähemmäs sitä, mitä sarjan kulisseissa tapahtuu. Masin toiminta kuitenkin herätti paljon kysymyksiä. Miten ihmeessä kilpailujohto antaa talleille valinnan päättää mahdollisesti rangaistavista tapauksista.

Masin mukaan tilanteessa ei ollut mitään eriskummallista. Kyseisiä neuvotteluja käydään tallien välillä usesasti.

– Minä en kutsuisi tätä sopimukseksi. Minulla ei ole mitään valtaa ohjeistaa talleja siinä tilanteessa. Voin tehdä heille tarjouksen, mutta päätös on heidän. Vain tuomarit voivat jakaa rangaistuksia, minulla on vain mahdollisuus kertoa oma näkemykseni, Masi kommenoi The Race -julkaisulle.

– Se oli täysin normaali keskustelu. Kun näin tapauksen, ehdotin tuomaristolle, että teen Red Bullille tämän tarjouksen. Meillä oli mahdollisuus korjata tapaus kilpailun ollessa keskeytettynä. Tällaisia keskusteluja käydään usein.