Tämän kauden taistelussa kuljettajien sekä valmistajien maailmanmestaruudesta, on niin sanotuilla kakkoskuljettajilla yllättävänkin suuri rooli, kun kausi lähestyy loppuaan.

Valmistajien puolella mestaruustaisto käydään Mercedeksen ja Red Bullin välillä, kun taas kuljettajien kannusta kilpailee Lewis Hamilton sekä Max Verstappen.

Entinen F1-kuljettaja sekä Sky Sportsin pitkäaikainen asiantuntija Martin Brundle uskoo Sergio Perezin sekä Valtteri Bottaksen suoritusten ratkaisevan kahdessa viimeisessä kisassa mestaruuksien osoitteet.

– Uskon rehellisesti sanoen, että Valtteri pystyy sijoittumaan Maxin edelle todennäköisemmin kuin, että Sergio olisi Lewiksen edellä, sanoo Brundle Autosportille.

– Joten sillä on suuri rooli tittelin ratkaisussa. Jommassa kummassa kilpailussa on mahdollista, että Valtteri vie Maxilta pisteitä, enkä näe Sergion tekevän samaa Lewisille.

Brundle jatkaa sanoen, että kahdessa viimeisessä kilpailussa on vielä tarjolla 88 MM-pistettä valmistajien puolelle. Ex-kuski veikkaa Mercedestä mestariksi viime aikaisten otteiden perusteella ja mikäli Bottas väläyttelee loppukaudella joissakin kisoissa nähtyä huippuvauhtiaan.

– Se voi mennä miten päin tahansa. Se vain riippuu siitä, että jos Mercedes todellakin lentää ja Valtterilla on samankaltainen päivä kuin esimerkiksi Istanbulissa tai Interlagosin sprintissä, sanoi Brundle.

Max Verstappen johtaa kuljettajien MM-sarjaa kahdeksalla pisteellä ja Mercedes puolestaan valmistajien puolella kuudella pisteellä ennen kahta viimeistä osakilpailua. Kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Saudi-Arabian GP:llä.