Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko pyytelee anteeksi aiempia puheitaan, kun hän väitti, ettei Max Verstappen jarruttanut Lewis Hamiltonin osuessa hollantilaisen perään viime sunnuntain osakilpailussa.

Verstappenia oli ohjeistettu päästämään Hamilton edelleen aiempiin tapahtumiin liittyen. Hollantilainen yritti suorittaa tämän ennen DRS:n, eli avattavan takasiiven mittauspistettä, jotta saisi käyttää tätä Hamiltonia vastaan seuraavalla suoralla hyökätäkseen uudestaan.

Hamilton ei tiennyt tästä ja hämmentyi tilanteesta täysin. Tilanne päättyi siihen, että mittauspisteen lähetyessä Verstappen meni kovemmin jarrulle, jolloin brittikuljettaja kolautti etusiipensä Red Bull -auton perään.

Verstappenille annettiin myöhemmin kilpailun jälkeen tilanteesta 10 sekunnin aikasakko, ja jo ennen tätä Marko meuhkasi toimittajille tuomaripäätösten olevan yksipuolisia. Itävaltalainen oli myös saanut tallinsa insinööreiltä tietoa, että pystyisivät todistamaan, ettei Verstappen jarruttanut, mutta asia olikin toisin.

– Televisiohaastattelun aikana menin niillä tiedoilla, jotka olin juuri hieman aiemmin saanut insinööreiltä, sanoi Marko F1-insiderin mukaan.

– Ne eivät lopulta olleetkaan oikeita, joten pyydän anteeksi.

Hamilton lopulta voitti Saudi-Arabian GP:n, Verstappenin jäädessä toiseksi. Kaksikko lähtee tulevana viikonloppuna ajettavaan Abu Dhabin päätöskilpailuun tasapisteistä.

Molempien jäädessä pisteittä, olisi Verstappen mestari, mutta Marko sanoo, ettei hollantilainen tule sortumaan likaisiin temppuihin.

– Toivottavasti Saudi-Arabian surullinen luku on nyt saatu päätökseen, jatkoi Red Bull -pomo.

– Joka tapauksessa katsomme nyt eteenpäin. Haluamme voittaa Abu Dhabissa, jotta voitamme mestaruuden. Teemme kaikkemme sen eteen, mutta emme tee mitään epäreiluja temppuja.

Marko sanoi myös, että Hamiltonin vauhdissa pysyminen viime viikonloppuna oli rohkaisevaa, sillä Abu Dhabin pitäisi sopia Red Bullin autolle vieläkin paremmmin.