Helmut Marko jyrähtää FIA:n suuntaan – ”Red Bullia ei kohdella samalla tavalla kuin Mercedestä”

© Kuva: Getty Images

Red Bull -tallin neuvonantaja Helmut Marko kokee, että FIA:n tuomarit kohtelevat Mercedestä eri tavalla kuin Red Bullia.

Itävaltalaisen mukaan Mercedes-kuljettaja Lewis Hamiltonin omat temput katsottiin läpi sormien. Red Bullilla oletetusti katsottiin Hamiltonin olleen syypää kisan puhuttavimpaan tilanteeseen, jossa brittikuljettaja täräytti Verstappenin auton perään.

Tämän lisäksi energiajuomatallissa aiheutti närkästystä Hamiltonin toimet ensimmäisen uusintastartin yhteydessä, jossa hän yritti jättää Verstappeniin tarpeettoman suuren välimatkan lämmittelykierroksella.

– Hän osui autoomme ja teki kaksi suurta viiltoa takarenkaaseen. Ne olivat niin merkittäviä, ettemme voineet hyökätä enää. Meidän oli otettava vauhti pois, meuhkasi Marko Autosportin mukaan.

– Se oli yksi juttu. Seuraava asia oli toisessa lähdössä, kun Hamilton oli yli kymmenen auton mitan verran takana. Sebastian Vetteliä rankaistiin Budapestissä siitä, kun hän teki sen.

– Tällä liikkeellä hän valmisteli omat renkaansa paremmin starttiin. Sitten hän puski Maxin ulos, eikä mitään reagointia, joten tuntuu siltä, että meitä kohdellaan eri tavalla kuin muita, kritisoi Marko tuomaristoa.

Hamilton kutsuttiin tuomariston puheille myös lauantain harjoitusten jälkeen kahdesta eri tilanteesta, mutta brittikuljettaja selvisi niistäkin vain muistutuksilla.

– Se on erittäin yksipuolista päätöksentekoa täällä, jatkoi Marko meuhkaamistaan.

Hamilton kertoi Verstappenin menneen yli rajojen ajamisessaan, mutta Red Bull -pomon mielestä hollantilaisen ei pitäisi muuttaa mitään.

– Mielestäni ei ole ainuttakaan syytä, miksi hänen pitäisi rauhoittua, sanoi Marko.

– Se on Mercedeksen ja Red Bullin välinen taisto sekä Maxin ja Lewiksen. Muistakaa myös se, mitä tapahtui Silverstonessa ja Budapestissä, älkää unohtako sitä.

Ensi sunnuntaina ajettava kauden päätöskilpailu tulee olemaan huikea jännitysnäytelmä, sillä MM-kärkikaksikko lähtee Abu Dhabiin tasapisteistä. Tallien puolella puolestaan Mercedes venytti Saudi-Arabiassa ratkaisevan tuntuisen eron. Mercedes johtaa Red Bullia 28 pisteellä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.