Max Verstappenin ajotyyli on herättänyt kohua kuluvalla F1-kaudella. Mercedeksen mielestä hollantilainen ylitti rajan Saudi-Arabiassa.

Erityisesti MM-taistelussa Verstappenia vastaan kamppaileva Lewis Hamilton oli kovasanainen kritisoidessaan 24-vuotiaan ajotyyliä. Britin mielestä Verstappen ei ole kiinnostunut ajamaan sääntöjen puitteissa.

– On todella vaikea taistella kuljettajan kanssa, joka ei aja saman sääntökirjan puitteissa. Olen yrittänyt tehdä kaikkeni pysyäkseni radalla sääntöjen mukaan, Hamilton kommentoi Motorsport.comille.

– Olen kisannut 28 vuoden aikana monenlaisen kuskin kanssa. Kaikki heistä eivät ole noudattaneet sääntöjä. Hän on ylittänyt rajan.

Myös tallipäällikkö Toto Wolff toisteli ykköskuskinsa kommentteja.

– En usko tämän jäämän tähän. Tuohon ajamiseen on kiinnitettävä huomiota. Me haluamme puhtaan mestaruustaiston. Jos se tarkoittaa, että Max voittaa radalla, niin hyväksymme sen. Mutta kisan on oltava reilua.

Kaksikko lähtee kauden viimeiseen osakilpailuun tasapisteissä. Jos molemmat kuljettajat keskeyttävät, kruunataan Verstappen mestariksi voittomäärän turvin.