Sunnuntaina ajettu Meksikon GP päättyi Red Bullin Max Verstappenin voittoon, mutta kolmanneksi sijoittunut tallikaveri Sergio Perez oli päivän juhlituin sankari.

Intohimoisen ja äänekkään kotiyleisönsä edessä palkintopallille ajanutta Pereziä kohdeltiin kuin mestaruuden voittanutta kuningasta kilpailun jälkeen. Juhlahumuun liittyi vahvasti mukaan myös hänen isänsä Antonio Perez Garibay, joka oli lievästi sanottuna haltioissaan poikansa menestyksestä.

Isä-Perez paljasti Marcalle hieman juhlahumun laannuttua, että hänen poikansa oli saanut puhelun Ferrari-kuljettaja Charles Leclerciltä, joka oli herkistynyt nähdessään heidän lämpimät juhlansa.

– Checo, et tiedä kuinka iloiseksi se teki minut nähdä sinun juhlivan perheesi kanssa tuolla tavoin. Se toi kyyneleet silmiini. Olisin rakastanut oman isäni näkevän minut noin, oli Leclercin puhelun sisältö meksikolaiselle.

Leclerc menetti oman isänsä, Herve Leclercin vuonna 2017 pitkän sairauden saattelemana ja on useaan kertaan puhunut hänen merkityksestään nykyisen Ferrari-tähden uralla.

Monacolaisen henkisen kantin lujuudesta nähtiin esimakua jo hänen ajaessaan samana vuonna Formula 2 -sarjaa. Neljä päivää hänen isänsä kuoleman jälkeen, tuleva F1-kuljettaja paahtoi Bakun kimuranteilla kaduilla paalulta voittoon, omistaen tämän menehtyneelle isälleen.