Uudet sääntömuutokset F1-sarjassa ovat herättäneet usean perinteikkään autovalmistajan kiinnostuksen liittyä sarjaan. Huhut ovat pyörineet Porschen, Audin sekä BMW:n ympärillä jo vuosia.

Nyt vaikuttaa siltä, että Wolkswagenin konserniin kuuluva Porsche neuvottelee sarjaan paluusta yli 30 vuoden tauon jälkeen. Ajatusta eteenpäin on vienyt F1-sarjan uudet moottorisäännöt, jotka astuvat voimaan vuonna 2025.

Porsche itse harkitsee paluuta joko 2025 tai vuotta myöhemmin. Valmistajan mukaan F1-sarjan siirtyminen pois turbo-hybridimoottoreista on mahdollistanut saksalaismerkin kiinnostuksen heräämisen.

– Ei ole enää mikään salaisuus, että pohdimme paluuta. Olemme keskustelleet FIA:n kanssa, ja harkitsemme sitä todella vakavasti, Porschen varapuheenjohtaja Thomas Laudenbach kommentoi Motorsport.comille.

– Päätöksen pitää kuitenkin syntyä nopeasti. Emme voi odottaa liian pitkään. Jos haluamme kisata vuonna 2025, niin pitää meidän alkaa valmistautumaan ajoissa. Alamme olemaan lähellä sitä tilannetta.

Laudenbach oli todella tyytyväinen F1-sarjan uuteen moottorilinjaukseen sekä kulukattoon. Miehen mukaan nämä asiat tekevät kuninkuusluokasta houkuttelevamman uusille valmistajille.

– Autot eivät tule toimimaan puhtaasti sähköllä, se on selvä. Mutta autojen kehityksen täytyy keskittyä tulevaisuudessa enemmän elektronisiin osiin. Minusta tässä asiassa FIA on vienyt moottorisuunnitelmaa hienosti eteenpäin.

– Toinen tärkeä asia on tallin kulujen hallitseminen. Moottoriurheilua ei voi harjoittaa mihin tahansa hintaan. Yhtiön täytyy hyötyä tuloksista, Laudenbach linjasi.