Tiistaina saatiin kasaan viimeinenkin palanen kiinnitettyä ensi kauden kuljettajapalettiin, kun Alfa Romeo julkisti Guanyu Zhoun sopimuksen.

Zhousta tulee F1-historian ensimmäinen kiinalaiskuljettaja, jolla on koko Kiinan suuruiset odotukset harteillaan. Luonnollisesti sopimus kuninkuusluokkaan on 22-vuotiaan unelmien täyttymys, eikä hän malta odottaa ensi kautta.

– Olen unelmoinut koko nuoren ikäni kiivetäkseni niin korkealle kuin mahdollista lajissa, joka on suurin intohimoni. Nyt unelmasta on tullut totta, fiilistelee Zhou Alfa Romeon tiedotteessa.

Zhou ajaa ensi kaudella kokeneen suomalaiskuljettajan Valtteri Bottaksen tallikaverina. Ensi vuoden tulokas toivoo oppivansa paljon kokeneen Bottaksen rinnalla.

– Tunnen olevani hyvin valmistautunut ja ajamaan huipulla todistetusti maailmanluokan lahjakkuuden, Valtteri Bottaksen rinnalla, ylistää Zhou suomalaista.

– Ensimmäisenä kiinalaisena Formula 1:ssä ajaminen on läpimurto kiinalaisessa moottoriurheiluhistoriassa.

– Tiedän, että paljon toiveita lepää harteillani ja otan sen motivaattorina tullakseni paremmaksi sekä saavuttaakseni enemmän, sanoi Zhou.