F1-sarjassa on käynnissä yksi viime vuosien tiukimmista mestaruustaistoista. Kärkikaksikko Max Verstappenia sekä Lewis Hamiltonia erottaa vain 14 pistettä, kun jäljellä on enää kolme osakilpailua.

Ratakamppailuiden lisäksi mestaruuskandidaatit Mercedes sekä Red Bull ovat yrittäneet peitota toisensa myös radan ulkopuolella. Lukuisat protestit autojen laillisuudesta, osumista sekä moottoritehosta ovat jättäneet jälkensä pysyvästi kauden 2021 tarinaan.

Tuorein radan ulkopuolella käytävä taisto on Verstappenin sekä Hamiltonin kamppailu Brasiliassa. Mercedes hakee muutosta tuomariston päätökselle. Alunperin hollantilaista ei rangaistu aggressiivisesta puolustamisestaan.

Entinen F1-kisavoittaja Ralf Schumacher on kyllästynyt osapuolten jatkuvaan narinaan. Saksalainen ymmärtää, miksi taistelua käydään jatkuvasti, mutta Schumacher toivoisi, että mestaruustaisto voitaisiin käydä ilman häiriötekijöitä.

– Ymmärrän kyllä miksi näin tehdään, mutta on sääli, että mestaruustaisto jatkuu näin. Kilpaileminen ilman tällaista taustamelua olisi paljon parempaa, Schumacher kommentoi Expressin mukaan.

– Tämä tietysti pätee molempiin osapuoliin.

Mercedeksen on määrä esittää uutta todistusaineistoa Brasilian kohutilanteesta tänään kello 19:00 Suomen aikaan.