Red Bull on ratkaissut heidän autojaan vaivanneen merkittävän ongelman takasiivissä, uutisoi GPblog.

Energiajuomatallin autoista nähtiin Qatarin GP:ssä useita hidastuskuvia, joissa molempien autojen takasiipien ylin osa lepatti hurjan näköisesti avattavan takasiiven ollessa aktivoituna.

Sen lisäksi avattava takasiipi ei auennut välillä ajallaan, joka heikensi myös Red Bull -autojen suoranopeutta. Red Bull luuli korjanneensa ongelman vahvistamalla mekanismia, mutta vaikeudet jatkuivat.

Uusi mekanismi kuitenkin paljasti takasiiven todellisen ongelmakohdan. Systeemi, joka avaa ja sulkee takasiiven oli ilmeisesti asennettu liian jäykäksi, joten Red Bull joutui tekemään muutoksia tiettyihin osiin, raportoi puolestaan Italian kielinen motorsport.com.

Red Bull kurvaili lopulta Qatarissa vanhemmilla takasiivillä, joita he olivat käyttäneet aiemmin kuluvalla kaudella. Talli ajoi normaalia suuremmalla downforcella, mutta DRS-järjestelmä toimi sillä paremmin. Max Verstappen oli uutisen mukaan mutkissa hieman vajaat neljä kilometriä tunnissa Lewis Hamiltonia nopeampi, mutta suorilla Mercedes voitti tämän helposti takaisin.

Ongelman ratkeaminen on kuitenkin hyvä uutinen Red Bullille kauden kahta viimeistä kilpailua silmällä pitäen. Nyt DRS-järjestelmä toimii jälleen, kuten pitääkin ja heidän takasiipensä tuottaa niin paljon suoranopeutta, kuin RB16B-autolla on mahdollista.