Elokuun lopussa ajetusta Belgian GP:stä muodostui rankkasateen aiheuttamana murheellinen pannukakku.

Kymmenet tuhannet fanit maksoivat satoja euroja kisalipusta, mutta kisapäivänä peli vihellettiin poikki vain parin turva-auton takana ajetun kierroksen jälkeen. Läpimäräksi kastuneet formulafanit joutuivat poistumaan pettyneinä paikalta näkemättä kisatoimintaa ollenkaan.

Belgian GP:n jälkeen monet kuljettajat puhuivat mediassa avoimesti fanien puolesta ja toivoivat heidän saavansa edes osan rahoistaan takaisin.

F1-sarja julkaisi nettisivuillaan kauan sitten tiedotteen, jossa kerrottiin työstettävän useita eri vaihtoehtoja liittyen faneille tarjottaviin hyvityksiin.

Tapahtumaan liittyvän hiljaiselon jälkeen on nyt saatu hyviä uutisia, kun GBblogin mukaan promoottorit ovat luvanneet taata faneille ansaitsemansa hyvitykset.

– Kyllä, kompensaatiota on tulossa, se on varmaa. Tällä tai ensi viikolla haluisimme julkaista yksityiskohdat, kerrotaan kisajärjestäjien toimesta.

Vielä ei ole siis varmaa, onko kyseessä esimerkiksi rahojen osittainen palautus vai kenties alennus ensi kauden lippuun. Promoottorien toimesta luvataan kuitenkin ottaa asiakkaisiin pian yhteyttä.