Alfa Romeo julkisti kauden toisen kuljettajansa tiistaina. Talli päätti vaihtaa molemmat kuljettajansa, joten Antonio Giovinazzin F1-ura asetetaan tauolle ainakin toistaiseksi.

Italialaiskuljettaja ei jätä pestiään kuitenkaan hiljaisesti. Giovinazzi julkisti sosiaalisessa mediassaan päivityksen, jossa italialainen oli selvästi närkästynyt siitä, kuinka rahallisesta taustasta talliin tuleva Guanyu Zhou valittiin talliin hänen tilallaan.

– Formula 1 on tunnetta, lahjakkuutta, autoja, riskejä ja nopeutta. Mutta rahan hallitessa, voi se olla armotonta, Giovinazzi manasi.

Viime viikkoina useasti Giovinazzin kommentteihin puuttunut Alfa-pomo Frederic Vasseur ei ollut tyytyväinen kuljettajansa ulostuloon.

– Totta puhuen hänelle tärkeää olisi sulkea tämä kappale hyvin ainakin radalla. Näin hänen kommenttinsa, enkä voi sanoa olevani tuollaisen asenteen suuri fani, Vasseur aloitti Autosportille.

– Alfa Romeo antoi hänelle kolme kautta F1-sarjassa. Lukuisat kuljettajat voivat vain uneksia hänen paikastaan.

– Nyt hänellä on edessään uudet haasteet. Hänen täytyy suoriutua hyvin näissä haasteissa ja ehkä hän palaa vielä F1-sarjaan. Mutta näin pienissä piireissä meidän tulee käyttäytyä ammattimaisesti.

Kaksikko otti yhteen myös Meksikon GP:n jälkeen, kun Giovinazzi lyttäsi tallinsa strategian vihjaten jopa, että sveitsiläistalli sabotoi italialaista tahalleen. Vasseur vastasi kuljettajansa kommentteihin jyrkästi.