Valtteri Bottas sekä Mercedes nappasivat ylivoimaisen voiton Turkissa. Paalulta lähtenyt suomalainen voitti kilpailun lopulta yli 12 sekunnin turvin. Kärkikolmikon täydentänyt Red Bull -kaksikko ei mahtanut hopeanuolelle mitään.

Tämä on kuitenkin herättänyt rutkasti epäilyksiä energiajuomajätin leirissä. Tallipäällikkö Christian Horner paljastikin kilpailun jälkeen, että talli on jättänyt tutkintapyynnön autoliitto FIA:lle Mercedesken voimanlähteen kehittyneestä suorituskyvystä.

– Mercedes on todella nopea suorilla ottaen huomioon, millaista downforcea he käyttävät. Olemme seuranneet tätä jo Silverstonesta lähtien. Siinä on jotain outoa, Horner kommentoi Grandpx.news-sivuston mukaan.

– Kysyimme vain muutaman selvennyskysymyksen, emme ole protestoineet mitään. Tämä ei ole tullut ainoastaan Red Bullilta, vaan muutkin valmistajat ovat olleet osallisena tässä. FIA:n tehtäväksi jää tutkia mahdolliset epäkohdat.

Myös tallin neuvonantaja Helmut Marko on ihmeissään Mercedeksen vauhdista.

– Meidän täytyy miettiä tätä, sillä Mercedes on niin paljon nopeampi suorilla. Puhutaan melkein 15 kilometrin tuntivauhdin erosta. Ihan kuin he ajaisivat takasiipi auki, Marko kommentoi ORF-julkaisulle.

– Me emme tiedä mistä tuo moottorietu tulee, mutta meidän täytyy vastata siihen jotenkin.