Turkin GP:ssä Alfa Romeo -tallin sisällä kuohui. Juuri pisteiden ulkopuolelle jääneet Antonio Giovinazzi sekä Kimi Räikkönen olivat joutuneet selkkaukseen kilpailun puolivälissä.

Renkaitaan todella konservatiivisesti säästänyt Giovinazzi ohjeistettin päästämään Räikkönen ohitseen, jotta nopeampi suomalainen voisi taistella pisteistä. Giovinazzi kuitenkin ei totellut, vaan alkoi itse takomaan kovia kierroksia. Tämä tapahtui kuitenkin liian myöhään.

Alfan tallipäällikkö Frederic Vasseurin mukaan italialaisen temppu on keskusteltu läpi ja jätetty historiaan. Ranskalainen ei kuitenkaan kiellä sitä, etteikö Giovinazzin niskurointi maksanut tallille pisteitä.

– Turkki oli vaikea strategiaryhmällemme. Kuljettajamme yrittivät säästää renkaita, ja vain he tiesivät radan todellisen pidon, Vasseur kommentoi GPFans-sivuston mukaan.

– Kimi oli todella nopea kilpailussa, joten käskimme Antoniota ruveta ajamaan nopeampaa tai päästämään Kimi ohitse. Hän oli kuitenkin liian konservatiivinen.

– Menetimme sen takia arvokkaita pisteitä, mutta en halua syyttää Antonioa. Olemme puhuneet asiasta. Hän päätti pysyä alkuperäisessä suunnitelmassamme.

Vasseurin mukaan myös Räikkönen sekä Giovinazzi ovat sopineet asian. Talli yrittää kovasti kiriä Williamsin reilua pistejohtoa kiinni.