F1-sarjan kilpailunjohtaja Michael Masi perustelee Turkin GP:n tuomariston päätöstä antaa Pierre Gaslylle viiden sekunnin aikarangaistus ensimmäisen kierroksen kontaktista Fernando Alonson kanssa.

Osuma tapahtui avauskierroksella radan ensimmäisessä mutkassa, kun Gasly oli Sergio Perezin ja Alonson välissä. Alonso oli tilanteessa ulkopuolella ja Gaslyn oikea eturengas osui Alonson auton vasempaan takakulmaan aiheuttaen espanjalaiselle pyörähdyksen.

Monien mielestä tapahtumaketjun aloitti sisäpuolelle syöksynyt Perez ja Gasly heti tilanteen jälkeen ilmoittikin tiimiradiossa joutuneensa niin sanotusti sämpylän väliin. Yhtälailla moni odotti myös, että tilanne tulkittaisiin kilpailutilanteena, mutta ei.

Masi kertoo päätöksen taustojen johtavan kauden alussa pidettyyn palaveriin kuljettajien ja tallien kesken. Mikäli tuomaristo katsoo jonkun olevan pääsyyllinen tapahtumaan, niin häntä rankaistaan ja tässä tapauksessa tuomaristo näki ranskalaisen olleen osuman päätirehtööri.

– Tuomaristo katsoi Gaslyn olleen syyllinen osumaan ja hänelle langetettiin viiden sekunnin aikarangaistus, sanoi Masi GPFansin mukaan.

Gasly kärsi aikarangaistuksensa varikkokäyntinsä aikana ja sijoittui silti hienosti lopulta kilpailussa kuudenneksi. Perez oli kolmas ja eniten tilanteessa kärsinyt Alonso vasta 16:s.