Mercedes päätti vaihtaa Lewis Hamiltonin polttomoottorin Turkin osakilpailuun kestävyyssyistä. Tästä johtuen Hamiltonille langetettiin 10 lähtöruudun rangaistus.

Mercedes odotti pärjäävänsä Istanbul Parkin radalla niin, että Hamilton pystyisi kampeamaan itsensä hyville sijoituksille. Perjantain harjoitusten data kuitenkin osoitti, että haaste voi olla vaikeampi, mitä aluksi luultiin.

Tästä syystä Mercedeksen toisen kuljettajan Valtteri Bottaksen niskaan kasataan viikonlopun menestyspaineet.

– Ohittaminen on todella vaikeaa. Toki harjoituksissa se näkyy selvemmin, sillä kukaan ei kuluta renkaita samalla tavalla, joten emme näe suuria eroja, saksalaistallin ratatoimien päällikkö Andrew Shovlin kommentoi Racefans.netille.

– Perjantain perusteella haasteesta tulee paljon vaikeampi, kuin mitä odotimme. Molemmat kuljettajamme suoriutuivat kuitenkin hyvin. Se on hyvä. Vaikka MM-taiston takia huomio keskittyy Lewikseen, niin on Valtterin tavoite selvä. Nappaa paalu ja voita kilpailu.

Bottas itse joutui kahdessa edellisessä kilpailussa lähtemään joukon perältä moottorirangaistusten takia. Suomalaiskuljettajalle liikenivät sijat kolme ja viisi.