Valtteri Bottaksen lähtö Mercedekseltä jättää suuren aukon saksalaistallin menestysrattaaseen. On vielä kysymysmerkki, miten George Russellin sekä Lewis Hamiltonin yhteistyö tulee sujumaan kärkitallissa.

Hamilton itse jää kaipaamaan 32-vuotiasta. Hamilton on ylistänyt aisapariaan tämän jo vuosia, mutta kehuja on sadellut suomalaisen ilmoitettua lähtevänsä Mercedekseltä kauden päätyttyä.

Hamilton on kutsunut Bottasta hänen uransa paraaksi tallikaveriksi. Nyt seitsenkertainen maailmanmestari avaa väitettään.

– Iso osa tuosta liittyy siihen, millaisessa elämänvaiheessa olen nyt, Hamilton aloitti Sky Sportsin haastattelussa.

– Tapasin Alonson (Fernando) nuorena. Olin innoissani ja lahjakas, mutta en osannut vielä käsitellä kaikkea. Olin eri asemissa Kovalaisen (Heikki), Jensonin (Button) sekä Nicon (Rosberg) kanssa. Opin heiltä jokaiselta jotain.

– Mutta nyt minusta vasta tuntuu siltä, että minulla on tallikaveri, jonka kanssa voin kommunikoida.

– Kutsuin häntä parhaaksi tallikaveriksi. Pitää kuitenkin huomioida sen väitteen tarkoitusperä. Taistelemma kahdesta mestaruudesta ja niiden saavuttamiseksi on tehtävä yhteistyötä.

– Molemmat voivat sanoa avoimesti miltä auto tuntuu tai mitä jokin muutos on tehnyt ilman, että pitää salata mitään. Sillä tavoin voimme auttaa meitä molempia ja saamme parhaan version irti itsestämme.

– Tämä kaikki jatkuu myös radan ulkopuolella. Puhumme keskenään kuin herrasmiehet, emmekä kikkaile turhia.

Hamilton on voittanut neljä peräkkäistä mestaruutta Bottaksen aikakaudella. Lisäksi Mercedes on jatkanut dominointiaan voittaen peräti seitsemän valmistajien mestaruutta peräkkäin. Tällä hetkellä johto pitää myös tällä kaudella.