Turkin GP:ssä voittoa tavoitellut Charles Leclerc uskoi haastavansa Valtteri Bottaksen erikoistaktiikalla – kilpailun jälkeen oli eri ääni kellossa

Ferrarin nuori monacolaistähti Charles Leclerc lähti yrittämään uhkarohkeaa taktiikkaa Turkin osakilpailussa. 23-vuotias tavoitteli voittoa ilman yhtäkään varikkopysähdystä. Lopulta kuitenkin Valtteri Bottaksen huima kyyti saavutti monacolaisen suhteellisen helposti.

Pian tästä ja Leclerc oli jo varikolla vaihtamassa uutta rengassettiä. Monacolainen menetti lopulta palkintopallisijan Sergio Perezille ja oli neljäs. Voitosta haaveillut Leclerc toivoi kilpailun jälkeen, että talli olisi ottanut hänet varikolla jo aiemmin.

– Kilpailu oli todella hyvä, varsinkin ensimmäisellä stintillä. Toisella puoliskolla jäimme muista kärkikuljettajista pysähtyessämme myöhemmin, Leclerc aloitti kilpailun jälkeisessä haastattelussa.

– Ensimmäisten kierrosten aikana olimme käytetyllä renkaalla paljon nopeampia, kuin ensimmäisenä pysähtyjät. Mutta sitten vauhti hidastui ja meidän oli pakko tulla varikolle.

Viimeisten kierrosten aikana emme kuitenkaan saaneet rengasta toimimaan ja menetimme palkintosijan. Jälkiviisaana on helppo toivoa, että olisimmepa pysähtyneet aiemmin, mutta emme voi sille enää mitään.

Leclercin nimissä on kaksi paalupaikkaa tältä kaudelta. Monacolaisen edellisestä voitosta on kuitenkin aikaa. Leclerc nousi korkeimmalle korokkeelle edellistä kertaa Monzassa kaudella 2019.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.