F1-kautta 2022 on jäljellä viisi osakilpailua. Kuljettajien MM-johdossa majailee 12 pisteen turvin Red Bullin Max Verstappen. Mercedes on toistaiseksi kiinni valmistajien mestaruudessa, mutta historiaa katsellessa voi sekin johto kuihtua nopeasti kasaan.

Viime vuosina Meksikon, Brasilian sekä Abu Dhabin kilpailut ovat suosineet energiajuomatallia. Erityisesti ensi viikolla ajettava Meksikon GP on tarjonnut RB:lle voittomahdollisuuden lähes poikkeuksetta.

Tätä peilaten voisi Red Bullille antaa edun kauden viimeisiin kilpailuihin. Mercedes-pomo Toto Wolff on kuitenkin eri mieltä. Itävaltalainen vähät välittää siitä, mitä menneisyydessä on tapahtunut.

– Meksiko on yleensä rata, jossa olemme olleet heikkoja. Tällä kaudella se voi kuitenkin muuttua. Tällä kaudella olemme nähneet, miten yleensä meille vahvat radat ovatkin olleet heidän heiniään. Sama pätee toisin päin, Wolff kommentoi Sky Sportsille.

– Meillä oli tiukat mestaruustaistot Ferrarin kanssa vuosina 2018 ja -19. Voitimme seitsemän mestaruutta peräkkäin. Emme tee sillä mitään tämän hetken mestaruustaistossa.

– Historialla ei tee mitään nyt. Ketään ei kiinnosta katsoa turhia statistiikkoja.