Lewis Hamilton paljastaa niskuroineensa Mercedeksen määräystä Venäjän GP:ssä – ”Hän oli juuri siinä”

© Kuva: Getty Images

Venäjän osakilpailun sekä samalla 100. GP:nsä F1-sarjassa voittanut Lewis Hamilton paljasti, että täysi pistepotti jäi mieheltä lähes saamatta. McLarenin Lando Norriksen päätös pysyä märällä radalla medium-renkailla osoittautui katastrofiksi. Hamilton oli tekemässä saman päätöksen ennen kuin talli vaati hänet sisään.

– Minun tiimini oli mahtava tänään. Minä en kuunnellut heidän ensimmäistä käskyään. He halusivat minut varikolle, mutta en suostunut. Ajattelin vain, että ”Hän on noin lähellä”, Hamilton kommentoi kilpailun jälkeen Norrikselle.

Lopulta brittikuljettaja tuli renkaiden vaihtoon Mercedeksen strategiatiimin järkkymättömän vaatimusten edessä. Hamilton ei ollut tietoinen rankkasateesta, mikä oli juuri iskemässä radalle. Tämä lopulta koitui Norriksen kohtaloksi.

– Kuljettajan on vaikea tiedostaa koko kuva radalla. Toimme Valtterin sisään edelliseltä kierrokselta ja halusimme tehdä saman Lewikselle. Hän ei kuunnellut ensin, mutta strategiatiimimme painostivat, että hänen on pakko pysähtyä, tallipäällikkö Toto Wolff sanoi Motorsport.comille.

Brittimestarin onneksi hän kuunteli. Norriksen vauhti katosi seuraavalla kierroksella kokonaan. Hamilton kuroi lähes 30 sekunnin eron kiinni kierroksessa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.