Kuljettajat ylistivät Zandvoortin F1-rataa perjantaisten ajojen jälkeen.

Ferrari-kuljettaja Carlos Sainz tykkäsi erilaisesta perjantaista ja espanjalainen kertoi ylipäätään tykkäävän uuden radan opettelusta sekä sen tuomasta vaihtelusta.

– Rakastin sitä, ollakseni rehellinen, sanoi Ferrari-kuljettaja Zandvoortin radasta.

– Erilainen perjantai ja opettelimme vain rataa ja myös erilaisia mutkia, mihin emme ole ennen tottuneet, viittasi Sainz kalteviin kurveihin.

Monet kuljettajat ovat ajaneet pikkuformuloita samaisella radalla ennen kuninkuusluokkaa varten tehtyjä muutoksia. Yksi heistä on Aston Martinin Sebastian Vettel, joka ajoi Zandvoortissa viimeksi kilpaa vuonna 2005.

– He eivät muuttaneet sitä liikaa, joka on hyvä uutinen. Se mitä on muutettu, on mielestäni tehty paremmaksi, kehui Vettel.

– Tuollaisia kaltevia kaarteita pitäisi olla mielestäni enemmän. Se näyttää ja tuntuu autossakin todella jännittävältä, fiilisteli saksalainen.

AlphaTaurin Pierre Gasly sanoi, ettei Zandvoortin mutkat pääse tv-kuvissa oikeuksiinsa, mutta autosta käsin rata tuntuu vaikuttavalta.

– Erityisesti kolmas mutka on hullu, sillä se tuntuu siltä kuin liukuisi jossain kelkkamäessä. F1-auton vauhdilla se on aina uniikki ja erityinen. Ajamisen puolesta nautin todella paljon, hehkutti ranskalainen.

McLaren-kuljettaja Lando Norris ajoi Zandvoortissa viimeksi neljä vuotta sitten Formula 3 -luokassa ja kertoi radan olevan haastava paljon tehokkaammilla F1-autoilla.

– Ei todellakaan helppo rata, sanoi Norris.

– Ensimmäiset kierrokset olivat oikeastaan aika shokeeraavia, sillä simulaattorissa ei tunne G-voimia. Mutta vauhtiin päästyä, oli todella siisti fiilis, sanoi MM-sarjan kolmantena oleva Norris.