Alfa Romeon konkarikuljettaja Kimi Räikkönen on viime aikoina saanut tahkota heidän uudessa simulaattorissaan urakalla.

Alfa Romeo nojaa Räikkösen vuosien kokemukseen Hinwilissä, kun talli opettelee ottamaan uudesta simulaattoristaan kaiken mahdollisen hyödyn irti.

Jäämiehelle on vuosien saatossa karttunut kokemusta useiden eri tallien simulaattoreista. F1-sarjan ikänestori on tunnettu siitä, ettei häntä juurikaan kiinnosta ylimääräiset tunnit virtuaalisen formulan puikoissa.

Räikkönen on saanut kuluttaa aikaansa tallin simulaattorissa viime aikoina huomattavasti tallikaveriaan Antonio Giovinazzia enemmän ja syy sille on simppeli.

– Varmaankin sen takia, kun olen niin lähellä, sanoo Räikkönen.

– Se on se ongelma tällä hetkellä, sillä asun vain noin 40 minuutin päässä.

Räikkönen kuitenkin ymmärtää tilanteen, sillä uudenlainen simulaattori on tallissa täysin uusi juttu ja se täytyy saada täyteen iskuun. Jokaisessa työssä on omat varjopuolensa ja 41-vuotiaalle Räikköselle ne ovat todennäköisesti medialle höpöttely ja ylimääräiset simulaattorihommat.

– He arvostavat sitä. Ne eivät ole aina hauskimpia päiviä, kun kökötät koko päivän bunkkerissa. Siellä on kuitenkin hyvä ryhmä ihmisiä ja tähän asti kaikki on mennyt todella sulavasti, sanoi Räikkönen.