FIA:n kilpailunjohtaja Michael Masi kertoi syyn, miksi Max Verstappenille langetettiin seuraavaan kilpailuun lähtöruuturangaistus aikasakon sijaan.

Lewis Hamilton ja Verstappen kolaroivat Italian GP:n 26:lla kierroksella. Molempien kilpailu jäi kesken ja myöhemmin tuomaristo langetti hollantilaiselle kolmen lähtöruudun rangaistuksen Venäjän kilpailuun.

Jotkut yrittivät verrata tapausta Silverstonen tapahtumiin, jossa Hamilton sai 10 sekunnin aikasakon osumastaan Verstappenin kanssa, jolloin hollantilaisen kilpailu päättyi ja britti paineli rangaistuksen kärsittyään voittoon.

Masi sanoi, että tuomariston päätös kolmen lähtöruudun rangaistuksesta on verrannollinen viiden sekunnin aikasakkoon, mutta sitä ei voitu antaa, sillä hollantilaisen kilpailu jäi kesken.

– Olemme sopineet tiimien kanssa, että sanktiona on lähtöruuturangaistus, jos osapuolet eivät pysty kärsimään aikasakkoa kilpailun aikana, kuten tässä tapauksessa, sanoi Masi crash.net-sivuston mukaan.

Puheeksi tuli myös Monzan ensimmäisen shikaanin makkarakanttari, jonka myötä Verstappen osui Hamiltoniin. Masi ei kuitenkaan näe syytä muutoksille, sillä Verstappenilla olisi ollut mahdollisuus ajaa myös shikaani suoraksi, kuten useissa eri tilanteissa viikonlopun aikana nähtiin.

– Makkarakanttari toimii hyvin siinä kohdassa, sillä se oli kuljettajan valinta. Voit ajaa kanttarin yli, tai mennä vasemmalta sen ohi, kuten näimme useaan otteeseen, jatkaa kilpailunjohtaja.

– Monet kuljettajat vastaavissa tilanteissa valitsivat sen reitin pienten pomppujen päältä ja tulivat sitä kautta takaisin radalle, kommentoi Masi.