Amerikkalaistalli Haas tiedotti aiemmin tällä viikolla, että se aikoo pitää molemmat tulokaskuljettajat Mick Schumacherin sekä Nikita Mazepinin tallissaan myös ensi kaudella.

Nuori kuljettajakaksikko on maksanut kovaa hintaa radalla ja sen ulkopuolella F1-sarjan tuomista haasteista sekä Haasin surkeasta autosta. Ensi kauden sääntömuutosten muovatessa sarjaa ennenäkemättömällä tavalla, voivat samat ongelmat jatkua.

Tästä syystä Haas etsii kokenutta varakuljettajaa tukemaan kaksikkoa auton kehityksessä. Tällä hetkellä paikkaa pitää kaksi F1-kilpailua ajanut Pietro Fittipaldi.

– Meillä ei ole mitään, mihin verrata tuloksia. Se tulisi kokeneen kuljettajan kanssa. Emme tiedä, miten tekisimme sen, sillä tämän voi toteuttaa monella tapaa, tallipäällikkö Günther Steiner kommentoi Motorsport.comille.

– Haluan kuitenkin ensin nähdä, kuinka he kehittyvät. Data osoittaa jo nyt, miten he ovat menneet kuskeina eteenpäin. Joten aika näyttää.

Vaikeuksia toisi erityisesti se, että kokenut kuski veisi Schumacherilta sekä Mazepinilta pois kaksikolla tärkeää rata-aikaa.

– On vaikeaa ottaa vakituiset kuljettajat pois autosta ja antaa aikaa varakuljettajalle testeissä sekä muissa ajoissa. Mutta uskon, että meidän on edettävä siihen pisteeseen. Keskustelemme asiasta sisäisesti insinöörien kanssa.

– Emme tietysti haluaisi ottaa aikaa kisakuljettajiltamme pois vain siksi, että saisimme vertauskohteen. Nämä päätökset tehdään kauden päätyttyä, Steiner päätti.

Haas on ainoa talli tällä kaudella, joka ei ole yltänyt pisteille. Tulos ei kuitenkaan ole yllättävää ottaen huomioon sen, että talli ei ole kehittänyt kilpuriaan kertaakaan kauden alettua.